Termékeink > Vaporex Hidro
 
 

Vaporex Hidro

 

A hidrofobizáló adalékszerrel, Vaporex Hidro-val, víztaszító vakolat és víztaszító beton készíthetö. Vaporex Hidro adalékanyaggal készült habarcs meghosszabbítja a vakolat élettartalmát, fokozza a fagyállóságát és csökkenti a repedezési hajlamot. Csökkenti a beton, mükö vízfelvételét, növeli a fagyállóságot és a vízzáróságot. A vele készült beton víztaszító, sóálló, lúgálló. Nem korrózív (kloridmentes), így a vele készült beton nem károsítja a fém építöelemeket.

 

Anyagszükséglet:
1 m3 habarcs készítéséhez 6-8 (max. 10) Liter Vaporex Hidro szükséges. 1 Liter Vaporex Hidro adalék felhasználásával 5-7 m2 felület vakolható 1 cm vastagságban.

 

Felhasználási terület:
Nedves épületek felújító, új épületek minöségjavító kül- és beltéri vakolására. Beton-, tégla-, vályogfalazatra. Lábazatok, járdák, térbetonok, kerítések, aknák, úszómedencék betonozásához. Vizes helyiségekben függöleges és vízszintes burkolatok alá szigetelöhabarcsként. Aljzatbetonba.

 

Használati útmutató:
Használat elött felrázandó!

 

Felületelökészítés:
Felújításnál a régi vakolatot el kell távolítani a nedvességhatár felett minimum 40 cm magasságig. A fúgákat kb. 2 cm mélységben ki kell tisztítani. Vakolás elött a falat meg kell nedvesíteni.

 

Habarcskészítés:
A keverögépben elöször a vizet és a Vaporex Hidro adalékot kell összekeverni, ezután adagolható a többi összetevö (zsákos habarcs, ill. homok, cement, mész/Vaporex mészpótló). A keverést a plasztikusság kialakulásáig kell folytatni. Majd a vakolatot 2-4 cm vastagon lehet felhordani.

 

Utókezelés:
A gyors kiszáradástól védeni kell a vakolatot. Zárt helyiségben biztosítani kell a szellözést!

 

Glettelés, Festés:
Légpórusos vakolat esetében páraáteresztö mész-, szilikátbázisú glettanyaggal, egyéb esetben célnak megfelelöen kiválasztott anyaggal.

Légpórusos, hidrofób vakolat készíthetö 2 liter Vaporex C+M és 7 liter/m3 Vaporex Hidro adalékkeverékkel.

 

Veszélyesség szerinti besorolás:
A termék nem veszélyes készítmény. Szembe kerüléskor bövizes öblítés.

 

Tüzveszélyességi osztály:
„D“ mérsékelten tüzveszélyes

 

Hulladékkezelés:
A kiömlö anyagot homokkal vagy más nedvszívó anyaggal fel kell itatni.

 

Tárolás:
Fagytól és napfénytöl védett helyen!

 

Eltarthatóság:
2 év

 

 
 
 
 
 
Vaporex.eu